Wakker worden

Vanaf 2009 ging het ineens minder met mijn leven. Ik ging mij zorgen maken.

Had net mijn baan als IC verpleegkundige opgezegd, draaide een super omzet als voedingscoach. Ik ontdekte dat mijn passie, zorgen voor anderen, ook met gemak kon aan de keukentafel.

Op het moment dat mijn toenmalige partner geen inkomen meer had, kwam de verantwoording voor het gezin op mijn schouders terecht. Dat deed ikzelf, ik nam de verantwoording aan. En intussen zag ik dat hij in mijn ogen helemaal niet naar ander werk zocht. Ik zag dat hij zich voortdurend liet afleiden.

Mega frustratie, mega zorgen. Ineens moest ik geld gaan verdienen.

Hoe kon ik het tij keren was voortdurend in mijn gedachten.

Wat ik uiteindelijk nu pas in zie:

Wat je wilt in je leven is niet iets dat je moet verdienen of proberen te bereiken, maar gewoon wat je moet toestaan” ( Panache Desai)

Ach Ach wat heb ik het geprobeerd, studies gedaan, visualisaties, reiki, affirmaties, het lukte niet. Nee sterker nog het werd alleen maar erger.

Een scheiding, mijn dochter ongeneselijk ziek, mijn inmiddels ex een hersentumor en dezelfde ongeneselijke ziekte, een moeder die geen contact meer wilde

Alles wat ik wilde bereiken ging verder en verder van mij afstaan. Sociale contacten werden minder en minder, feestjes werden we niet meer voor uitgenodigd. Het leven was zwaar en een grote worsteling.

Uiteindelijk heeft deze periode 4 jaar geduurd.

“Vaak zijn we verslaafd aan beperkend gedrag. We kunnen het moeilijk loslaten, want het geeft ons een gevoel van veiligheid en zekerheid. We kennen de patronen immers door en door, dus weten we altijd waar we aan toe zijn……”( Janosh)

Wat maakte de switch?

Meer bewustzijn, de tools van Access gaven mij mogelijkheden om op een andere manier naar de situatie te kijken, stap voor stap. Ik stopte met mij zorgen te maken.

“Je zorgen maken, is je fantasie gebruiken, om iets te creëren wat je niet wilt!” A. Hicks

En zorgen deed ik, overal voor, voor de kinderen, indirect nog voor mijn ex, voor mijn klanten etc

Ik las veel over de wet van de aantrekkingskracht. En dacht dan vaak: Ja hoe dan?

Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom/wens of verlangen verwezenlijkt, zegt Paul Coelho in zijn boek ‘De Alchemist’

Er is maar 1 ding dat een droom/verlangen of wens onmogelijk maakt. En dat is je angst om te falen.

Ik hoor het mezelf nog zeggen, ik heb helemaal geen angst, geen angst om dood te gaan, geen angst om te falen.

Echter na een week lang, heel veel clearings op angst gedaan te hebben, ontstond er toch lucht, ruimte en energie voor andere mogelijkheden.

Door de onbewuste angst, voelde ik mij alleen, onzeker, ik stelde voortdurend dingen uit, twijfelde over alles. Je kunt het vergelijken met een waterkoker die je , vanwege je angst voor kokend water, steeds uitzet vlak voordat het water kookt en dan klagen dat je na 4 jaar nog geen gekookt water hebt.

Ik moest doorgaan en mijn angst in de ogen kijken zodat mijn water wel kan koken.

De Angst was zo geniepig, dat ik hem niet herkende en toch volgde ik de energie om een Angst Clearings Webinar van Access te volgen.

Bijzonder hoe het universum je steunt, helpt. Op dat moment zag ik dat echt niet.

Angst ontstaat door belemmerde overtuigingen die je op jezelf hebt geprojecteerd. Door de angst en twijfel kom je in een lage energie, en kom je niet in de energie wat je graag zou willen bereiken. In plaats van creëren wat je wilt, ga je creëren waar je bang voor bent, omdat daar de meeste emotie op zit.

En dat klopte, het ging steeds minder en minder met mijn dochter. Ik vond dat er een rolstoel moest komen, een traplift, ze ging meer en meer vallen.

Dankzij de Access Bars Classes die ik ging volgen, kreeg ik steeds meer bewustzijn, steeds meer moed en kracht om anders te gaan kiezen.

Je kunt de wet van aantrekking beter leren begrijpen door jezelf te zien als een magneet die de essentie van alles waar je aan denkt en alles wat je voelt, naar zich toe trekt. Dus als je je dik voelt, ben je niet in staat dun aan te trekken. Als je je arm voelt, kun je geen rijkdom aantrekken. ( Esther Hicks)

Door elke dag bezig te gaan met de Tools van Access, barrières naar beneden, expanderen, te gaan kiezen wat ik wel wilde, werd ik weer een magneet voor wat ik wel wilde, met als gevolg dat andere dingen in mijn leven ook weer beter gingen stromen. Hierdoor werd ik weer meer gemotiveerd en omdat veel meer dingen gingen lukken, ging ik steeds meer genieten en daar was mijn passie weer terug. Zorgen voor anderen, zonder zorgen. En daar is dan de flow weer waar ik naar gezocht hebt.

Ik voel de liefde weer, ik zie de liefde weer voor mezelf, mijn kinderen, mijn klanten, mijn praktijk

Elke dag ben ik bewust van alle verwachtingen, projecties, oordelen die ik mezelf opleg. Elke dag laat ik ze bewust gaan omdat ik nu weet dat ze niet van mij zijn, ik heb ze in mindere tijden over genomen van mensen die dichtbij stonden.

Dit is mij gelukt door hulp te vragen, door mezelf te laten coachen door iemand die al hoog in de energie zit.

Het is heel belangrijk voor mij geweest om duidelijk te gaan kiezen in mensen die mij aanmoedigen en in mij geloofden, en geloof me, dat waren er niet meer zoveel.

Ik heb het resultaat los gelaten, en ben de reis in gegaan met vol vertrouwen dat het mij zou gaan lukken. Op dit moment sta ik op een uitzicht punt, trots kan ik terug kijken, met vertrouwen kijk ik naar wat er nog gaat komen.

Ik zie een volle praktijk met mensen die ik kan helpen met wat ik zelf heb mogen meemaken.

Ik stuiter van de energie, laat vet los, ik maak weer nieuwe vrienden, ga weer naar vrienden toe.

Hoe word het nog beter dan dat?