5 Top Tips over Oordelen

Oordelen maken dat we onszelf gaan kleineren, we stappen terug, gaan onszelf verkeerd maken, en gaan op zoek naar waar de oordelen van anderen waar moeten zijn.

Weet alsjeblieft dat oordelen niet echt of waar zijn. Nooit.

Als er iets waar is, dan voel je licht en lucht.

Wanneer iets een leugen is en niet waar voor jou, voel je zwaarte

  1. Wat is er goed met mij dat ik niet krijg?                                                                                                                                                                                                        Als mensen je beoordelen, kan het gemakkelijk zijn om het eens te zijn met hun oordelen. Vraag jezelf af, is het waar? Voelt het licht of zwaar? Als het zwaar is, dan neem je een energie waar die niet van jou is. Door de vraag te stellen wat er wel goed is aan jou, vraag je een andere energie vrij te komen. Deze energie is voor jou positiever en zal de impact wat verzachten.
  2. Bedank hen                                                                                                                                                           Dit is in het begin echt niet makkelijk. Heb ik het ooit hardop gedaan? Nee. Ik heb ooit een brief geschreven naar de persoon waardoor ik mezelf beoordeeld vond. Bedanken voor de bezorgdheid die ze tonen, zonder sarcastisch te worden. Uiteindelijk zijn ze toch bezorgd, want als ze dat niet zouden zijn, zouden ze je niet beoordelen omdat ze het dan toch niet uitmaakt. Maakt het uit, dat je ze bedankt? Nee. Maar als je ze bedankt, zullen ze niet weten wat ze moeten doen of hoe ze moeten reageren.
  3. Oordeel is niets meer dan een interessant gezichtspunt.                                                                  Zeg het een paar keer. Wat er gebeurt, is dat, in plaats van dat hun oordelen belangrijk voor je zijn, dat de oordelen echt en waar zouden zijn. Je gaan inzien dat ze niets meer dan interessant zijn. En als iets eenvoudig interessant is, heeft het geen macht over je. Dit gaf bij mij echt de grootste shift. Alleen al het denken aan de persoon, dan zei ik, “mmm interessant dat ik dat denk”. In het Engels klinkt het voor mij beter: “Interesting point of view I have that point of view”.
  4. Mensen beschuldigen je alleen van wat ze zelf aan het doen zijn.                                                  Dit wetende kun je dus direct de veroordeling uit het oordeel halen.Stel jezelf de vraag; “hoe wordt het nog beter dan dit?” Wanneer je dit afvraagt, kunnen er betere dingen verschijnen. Erken dat hun oordelen naar jou niet echt zijn, en niet waar zijn, en dat ze echt niets met jou te maken hebben. Wanneer iemand je namelijk veroordeelt of ergens van beschuldigt, veroordelen mensen anderen nooit van iets tenzij ze het zelf doen.
  5. Ben bereid om het oordeel te ontvangen.                                                                                                Slagbomen laten zakken, alle muren laten vallen, sta het toe het oordeel te ontvangen.Mensen beoordelen nu eenmaal, omdat ze daarvoor kiezen.Je leven zal een stuk makkelijker worden, die oordelen kunnen dan een bijdrage aan je leven leveren.                                                                                                                                                                                                                                                                        Een enorme bijdrage om te leren om te gaan met oordelen zijn de andere tools van Access Consciousness. De bereidheid om oordeel te ontvangen creëert een lichtheid en vreugde in je.Als je hun oordelen niet echt maakt. Als je het gewoon niet eens met ze bent. Het heeft namelijk niets met jou te maken.De volgende keer als iemand jou een oordeel geeft, ontvang het.
  • Barrières naar beneden, muren laten vallen
  • All-in Life comes to me with Ease, Joy and Glory zeggen, 10 keer in de ochtend en 10 x in de avond.
  • Vragen stellen: “Wat is er nog meer mogelijk?”

 

Hier nog 5 tips mocht je jezelf veroordelen.

Want dat deed ik nog vaker, echter daar zal ik wel de enige in zijn….

  1. Het begint met een keuze.

Is het mogelijk om te stoppen met jezelf te veroordelen? Ongeacht hoe lang je het al doet of hoe vaak of hoe goed je erin bent.

Stop ermee.

Bedenk: “Welke bijdrage kun je zijn dat je tot nu toe niet bereid bent om te ontvangen en te geven?”

Op het moment dat je deze vraag stelt open je mogelijkheden om te zien dat je prachtig bent en een bijdrage i.p.v. van de verkeerdheid.

2. Dankbaarheid al is het maar een klein beetje

Dankbaarheid en oordelen kunnen niet samen bestaan. Focus op dankbaarheid, waar ben je dankbaar voor? Schrijf ze op. Dit vergt best even wat oefening, echter je zult merken dat het als snel steeds makkelijker gaat.

3. Laat perfectie gaan

Veel van ons en ik zelf was denk ik hier super goed in, we denken dat we perfect moeten zijn.

Onze ouders en docenten vragen dat van ons. We worden vergeleken met anderen. Hierdoor krijgen we de indruk dat we verkeerd zijn.

Perfect zijn of willen doen brengt veel schade. Het houdt ons constant in een staat van oordeel. Altijd maar weer goed proberen te doen, terwijl we geloven dat we slecht zijn. Altijd maar ons goed proberen te voelen, terwijl we denken en geloven dat we verkeerd zijn.

Gebruik hiervoor ook de tool: Interesting point of view, that I have that point of view.

4. Stel vragen

Vragen zet je in je kracht, antwoorden ontkrachten en verzwakken je.

Vragen openen deuren naar nieuwe mogelijkheden, die jezelf waarschijnlijk niet mogelijk had gehouden. Een vraag haalt je uit de negatieve energie en nodigt je uit wat er wel mogelijk zou zijn.

Bv: “Wat is er wel mogelijk, wat ik nog niet bedacht heb?

Als ik niet verkeerd of slecht zou zijn, wat zou ik dan zijn?”

 

5. Herken dat het oordeel niet van jou is.

 

Wist je dat 98% van je gedachten, gevoelens en emoties die je hebt, helemaal niet van jou zijn?

We zijn heel erg goed om andermans dingen op te pikken.

Vandaar de tool, is het licht of is het zwaar.

Of stel de vraag: “Bij wie hoort dit? Of van wie is dit?”

 

Je bent hier om te bloeien, te stralen, je bent een bijdrage.

Heeft iemand je dat ooit verteld? Heeft iemand jou ooit erkend als iets groots, iets unieks, dat als jij werkelijk jij zou zijn je jezelf en de wereld een enorm plezier zou doen?

Realiseer je je dat je ongelofelijk cruciaal bent in deze wereld? Jij kunt het verschil maken.

Echter als jij jezelf blijft veroordelen, door niet te zijn, wie je werkelijk bent, de wereld zal je missen.

Hoe mooi zou het zijn, als het nu ook voor jou de tijd is gekomen om te erkennen wie je werkelijk bent.

Wat zou dat voor verandering te weeg brengen?

 

Oordelen komen van jou of van anderen, ze zijn er om te controleren, je te ontkrachten en je te stoppen. Er is geen oordeel dat groter is dan wie jij werkelijk bent.

Ik nodig je van harte uit om jezelf te ontdoen van alle oordelen tijdens een persoonlijke sessie, een Access Bars Class of wellicht op een andere manier.

 

Liefs, Monique

(met hulp van Dr Dain Heer, Access Consciousness)