3 Gouden Persoonlijke Tips om meer te genieten van je lichaam.

3 Gouden Tips om meer te genieten van je lichaam.

 

Hoe vaak doe jij iets tegen, wat jouw lichaam je verteld je.

* eet iets waarvan je al weet dat je lichaam dat niet lekker vind

* je neemt een pijnstiller of zelfs drugs, terwijl je lichaam je verteld dat juist te vermijden

* Je draagt kleding waarvan je lichaam niet blij wordt

* Je gaat naar bed met iemand, waarvan je weet dat je dat beter niet kunt doen.

Achteraf denk je dan, had ik dat nu maar niet gedaan.

Hier 3 grote tips, die voor mij hebben gewerkt, om dat te veranderen.

 1. Praat met je lichaam, en dat begint met luisteren, en dat begint altijd met vragen stellen.-Lichaam, welke kleding wil je vandaag dragen?- Lichaam wil je bewegen?
 2. - Lichaam met wie zou je willen slapen?
 3. - Lichaam wat zou je willen eten vandaag of nu?

Je lichaam communiceert niet terug met woorden, dus verwacht geen antwoord wat je kunt horen.

Maak gebruik van de tool is het lichter of zwaarder als je het lastig vind om het antwoord te voelen.

Voorbeeld: je lichaam wil wat eten, en je geeft het verschillende mogelijkheden, kies die optie die het lichtst voelt. Kijk in de kast met kleding, en welk kledingstuk voelt goed.

Als je blijft vragen stellen, ga je steeds sneller ‘horen’ wat je lichaam zegt.

Ik had van de zomer gevraagd ; wat wil je graag aan? Tijdens mijn wandeling door het dorp, in 1 opslag liep ik naar een kledingrek en pakte een jurk. In eerste instantie luisterde ik niet, en hing hem terug. Totdat ik later ineens het kwartje viel. Ben terug gegaan, het heeft me nog een klant opgeleverd! Zelfs de maat die ik wilde was aanwezig, waarop de verkoopster zei, ik snap er niets van, ik dacht dat M al uitverkocht was. Ahhh dank je wel lichaam. Kreeg ik ook nog eens 10 euro korting!

 1. Wees dankbaar voor je lichaam

We worden voortdurend geleerd om de verkeerdheid te zien in ons zelf. Dit is veel makkelijker dan gefocust te blijven wat ons lichaam allemaal voor ons doet. Hoe kun je nu dankbaar zijn voor zijn/haar bijdrage.

 • Tandenpoetsen in de ochtend word erg gewaardeerd door je tanden, kiezen en tong
 • Wandelen door de straat en geniet eens bewust van de beweging
 • Eet je maaltijd met aandacht. Proef bewust. Welke smaken neem je waar?

Oordelen en dankbaarheid gaan niet samen. Hoe meer dankbaarder je bent voor je lichaam, hoe minder snel je het zal veroordelen.

Sinds ik dit echt heel bewust ben gaan doen. Ik heb mijn lichaam vertroeteld met heel veel Access Bars en Access Lichaamsprocessen. Ik ben het gaan voeden met de beste voeding die er maar is voor al mijn cellen. Het resultaat, stralen, mijn gezicht, haar, ik voel mij weer een aantrekkelijke vrouw. En mijn lichaam helpt mij met 10% vetpercentage naar beneden, 7 kilo vet minder, 2 kilo meer aan spiermassa. Een maat kleiner van broeken. Wauw, je snapt dat het nu heel makkelijk is om MEGA dankbaar te zijn.

Heb je nu een oordeel of een mening dat naar boven komt. Stel dan eens de vraag: Interessant gezichtspunt dat ik hier heb. En soms kun je het beste een paar keer achter elkaar zeggen, totdat de energie van het oordeel minder wordt. Daarna kun je verder gaan met dankbaar zijn voor je lichaam

 1. Kom in contact met mensen die van hun lichaam houden.

Als je het lastig vind om van je lichaam te houden, is een van de beste manieren om dit te veranderen door alle mensen, die een oordeel hebben over jouw lichaam of niet van jouw lichaam houden, te verwijderen.

Ga op zoek naar mensen die geen oordeel hebben over je lichaam. Ga opzoek naar mensen die al van hun lichaam houden. Vraag hen, wat en hoe ze dat doen.

Gary Douglas, oprichter van Access Consciousness zei ooit: “A friend of mine used to say, ‘the nice thing about selling cars is there is always an ass for every seat’

En zo is het. Ga vragen stellen:

 • Wie houd er van mijn lichaam?
 • Wie waardeert mijn lichaam?
 • Wie zou mijn lichaam willen hebben?
 • Lichaam zoek voor mij die mensen die mijn lichaam waarderen, etc

Als je kunt kijken door de ogen van iemand zonder oordeel over jouw lichaam, dan kan alles veranderen.

Als je luistert naar je lichaam, geef je jezelf dankbaarheid, aandacht. Omring jezelf met mensen die dit ook doen. Dan ga je realiseren dat jouw lichaam een waar geschenk is.

Voor mij was dat ontvangen van mannelijke complimenten. Het maakte heel veel weerstand in mij los. Stap voor stap heb ik ze los gelaten. Ik kreeg meer mannelijke vriendschap verzoeken via Facebook, soms leuke privé gesprekjes. Er nu ligt  zelfs een date in het vooruitzicht. Hoe wordt het nog beter dan dit?

Dus deze tools werken, de keus is nu aan jouw of jij in de spiegel blijft kijken met oordelen of dat je geïnspireerd bent om je lichaam te erkennen.

Laat je het mij weten?

Liefs Monique